baardagaam in bad

Baardagaam in bad/douche

Het in bad gaan/douchen van een baardagaam

Waarom moet een baardagaam in bad/onder de douche?

Het kan best belangrijk zijn om zo nu en dan je baardagamen in bad te doen! Dit omdat ze vocht nodig hebben en omdat het tegen problemen zoals een lastige vervelling of verstopping kan werken. Ook zou je ze onder de douche kunnen doen voor een natuurlijk effect, in Australiƫ regent het natuurlijk ook weleens. Hier onder lees je hoe wij de baardagamen in bad doen en veelgestelde vragen over het in bad doen van de baardagaam.


Hoe doen wij het?

U moet u baardagaam ongeveer 1 keer per week in bad doen. Wij doen ze de ene keer in de wasbak en de andere keer onder de douche. Onder de douche is het namelijk natuurlijker dan in de wasbak. In Australiƫ kan het namelijk plotseling regenen en dan gaan de wilde baardagamen er juist onder liggen en soms maken ze zelfs zwembewegingen.

Wel moet je kijken naar het beestje zelf. Zo doen wij Oscar (een van onze baardagamen) zelden in bad of onder de douche, maar Nugget juist weer wel. Waarom Oscar niet? Oscar vindt het namelijk echt niet leuk, daarom hebben we dit besluit genomen mits hij geen medische problemen heeft zoals verstopping of moeilijk door de vervelling heen komen.

Vaak gestelde vragen:

Hoe vaak moet een baardagaam in bad?

Wij raden ongeveer 1 tot 2 keer per week aan

Mijn baardagaam vind in bad gaan niet leuk wat nu?

Het hoeft niet tenzij medische problemen voorkomen zoals een lastige vervelling of verstopping. Zorg dan wel dat je baardagaam op een manier vocht binnen krijgt.

Hoe warm moet het water zijn voor de baardagaam?

In het bad voor de baardagaam moet het rond de 20-25 graden, voel zelf met je hand of elleboog of het niet te warm is.