redenen om een baardagaam te nemen

5 redenen waarom een baardagaam een goed huisdier is!

olympic bearded dragon redenen waarom een baardagaam een goed huisdier is

Baardagamen zijn erg populaire reptielen ook in Nederland! Maar waarom is dit beestje nu zo populair onder de mensen? Dit zijn 5 redenen waarom een baardagaam een goed huisdier is!

Ze zijn vriendelijk

Baardagamen worden beschouwd als vriendelijke reptielen, en baardagamen bijten mensen alleen als ze worden bedreigd. Als je de baardagaam correct behandelt, zal het reptiel hoogstwaarschijnlijk nooit agressie vertonen! Met andere woorden, reptielen worden zonder problemen behandeld. Omdat baardagamen vriendelijk zijn, kunnen ze vaak goede huisdieren zijn voor kinderen, tieners of volwassenen.

Ze zijn nooit eenzaam

In tegenstelling tot veel andere huisdieren hebben baardagamen absoluut geen vrienden nodig. In feite zijn ze solitaire dieren, als gevolg hiervan leven baardagamen eigenlijk liever in eenzaamheid en hebben ze geen behoefte aan vrienden.

Ze zijn niet heel groot

Baardagamen worden meestal maximaal 60cm en hiermee valt de grootte dus mee, wil je weten hoe groot je terrarium moet zijn bekijk dan ons verzorgingsblad!

Veel variaties en indrukwekkend

Hoewel baardagamen vaak ontzettend schattig en lief zijn zien ze er wel heel indrukwekkend uit, zeker voor mensen die weinig reptielen kennen kijken verbaasd als je zegt ik heb een bebaarde draak. Baardagamen zijn er in veel kleuren en andere eigenschappen. Lees meer over de genetica!

Leven over het algemeen lang!

De levensduur van een in gevangenschap levende baardagaam kan langer zijn dan 10 jaar, dit is een enorm lange tijd voor een huisdier! Als je dus lang van een reptiel wilt genieten kun je zeker voor een baardagaam kiezen!

Dit waren de 5 redenen waarom een baardagaam een goed huisdier is. Natuurlijk zijn er nog meer, maar hopelijk ben je al overtuigd!

Nog twijfels?

Wees niet bang om ons meer informatie te vragen, of neem gewoon zelf een kijkje en volg ons op social media voor leuke posts en informatie!

Bron: http://www.beardeddragonowners.com/2020/04/09/why-bearded-dragons-are-great-pets.html